Registriraj se
cc

Izmenjava
 
 • Logo(1)
 • razlika v ceni ....(3)
 • Dreamweaver vrašanje(7)
 • Delo dobi...(1)
 • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
 • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
 • Splet 2.0? (0)
 • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
 • Animiran metulj (0)
 • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
 • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
 • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
 • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
 • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
 • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

 • Forum> programje & tehnika> NOT free web space
  ZZigc

  Član

  .:NOT free web space:. 20/12/2002, ob 18:06

  Ta tema je bila že enkrat odprta in sicer na orodjarni, vendar so se od takret marsikateri pogoji in ceniki spremenili.

  Zanima me, kje ponujajo najugodnjejše gostovanje, kakšne so vaše izkušnje in kaj priporočate.

  Okvirne potrebe:
  php podpora
  1 SQL baza
  neomejeno št. aliasov
  prostor (še ne vem, beri dalje)

  Glede prostora me pa še zanima, koliko zasede baza recimo tako velikega foruma, kot je sedaj pikslarjev?

  hvala za pomoč
  I go to sleep and I keep on dreaming
  QWERTY

  Član

  .:::::. 20/12/2002, ob 18:21

  Glede foruma je tako, sam po sebi ne zasede kaj dosti, manj kot 100K, samo je odvisno koliko postov boš mel not ... recimo pri nas je sedaj okoli 600 postov, pa je dosti manj kot 1 MB ... recimo da se ti bo nabralo MAX 5MB ... sam že to je ful ...

  Glede ponudnikov placa, meni je kewl zipp.nu, pa ne zato kar mamo mi gor, ampak serverju so v SLO in je zato nalaganje precej hitrejše ... poleg tega ti pri dostih stvareh admini pomagajo (JeDo rulz :D) ... prej smo bli z Orodjarno na 2 in sicer Moj Strežnik in Modro Nebo ... glede slednjega so bili neki problemi, samo se ne spomnim več kaj je bilo (Flasher bolje ve), pri Moj-em Strežniku pa je bla tehnična podpora bolj slaba ... čeprav nekateri pravijo da imajo z njimi kewl izkušnje, ampak nam na emaile sploh niso odgovarjal ...

  Ena alternativa je tudi Afekt, samo meni niso preveč kul, ker imajo serverje nekje izven slo ... mislim da v angliji ...

  No, mogoče bo kdo povedal še kak info o teh ponudnikih ali o kakšnem drugem ...

  Je pa tudi vprašanje za kako stran gre (server v SLO ali tujini), a je profitno ali ne (pač da veš koliko bi bil MAX propravljen dati) ...
  File not found. Should I fake it? (Y/N)
  centio

  Član

  .::. 20/12/2002, ob 18:41

  Jaz imam zelo slabe izkusnje z adminom na zipp.nu in ne bi gor dal svojih straneh ce bi bil zadnji ponudnik v SLO.

  Pri MojStreznik res imas bolj ubogo tehnicno podporo, pa se za mySQL bos moral odsteti malo vec kot pri drugih. Je pa res da streznik deluje brezhibno.

  Pred nekaj dnevi pa sem zasledil "novega" (dejansko ne vem kako dolgo ze ponujajo storitev gostovanja) ponudnika, ki ima razmeroma ugodne cene.
  Valtreks KAj vec, zal o njih ne vem.

  ZZigc

  Član

  .::. 20/12/2002, ob 19:14

  Iščem rešitev za šolsko stran, saj so na arnesu pogoji povsem nevzdržni:(

  Šola ni državna, zato potrebuje nekoliko več interaktivnosti - forum in podobne zadeve.

  Ker pa je vendarle neprofitna organizacija, morajo biti pogoji čim ugodnejši.

  QWERTY: phpBB že sam zasede okrog 2MB, zato me zanima, kako hitro se širi baza. Če je res tako malo, potem s tem ne bo problemov.

  centio: Sem si pogledal ponudbo Valtreks-a in je zanimiva, 10MB prostora stane 600SIT/mesec, 25MB pa 1000. Zanima me le, ali deset predalov pomeni 10 aliasov, ali si lahko vsak od desetih uporabnik izbere kolikor aliasov si pač želi?

  Se pravi, da so slovenski ponudniki (o katerih velja premisliti):
  zipp.nu
  Moj strežnik
  Modro nebo
  Afekt

  I go to sleep and I keep on dreaming
  QWERTY

  Član

  .:::::. 20/12/2002, ob 19:37

  Ja, samo pri phpBBju je PHP koda tolk velka ... v bazi je pol ful manj ... recimo pri Pikslarju, sem si na localhostu napravil 4547 vnosov. Torej, toliko postov. Baza je bla velka natanko 2,578 KB. S tem da sem dal not kar veliko texta ... v glavnem, ni panike da bi blo ful tega ...

  No, ampak kakorkoli gledano, mogoče bi lahko v tej šoli zbral nekaj prospevkov, pol bi mel lažjo izbiro ... :D
  File not found. Should I fake it? (Y/N)
  ZZigc

  Član

  .::. 20/12/2002, ob 21:05


  Citat:

  No, ampak kakorkoli gledano, mogoče bi lahko v tej šoli zbral nekaj prospevkov, pol bi mel lažjo izbiro  Je že tako preveč tega ;)

  Ubistvu je eden od staršev že ponudil free gostovanje na strežniku firme, samo je precej velika verjetnost, da je bil to lari fari :(

  Tako da sedaj pač iščem alternativne rešitve. Upam, da se bo našlo kaj ugodnega.

  phpBB-jeva koda je pa res velika, sem si jo malo pogledal, pa me je vse veselje minilo, že ko sem končal s prevodom in templatom ;)
  I go to sleep and I keep on dreaming
  JeDo

  Član

  .::. 21/12/2002, ob 16:52


  Citat:

  Jaz imam zelo slabe izkusnje z adminom na zipp.nu in ne bi gor dal svojih straneh ce bi bil zadnji ponudnik v SLO.

  Pri MojStreznik res imas bolj ubogo tehnicno podporo, pa se za mySQL bos moral odsteti malo vec kot pri drugih. Je pa res da streznik deluje brezhibno.

  Pred nekaj dnevi pa sem zasledil "novega" (dejansko ne vem kako dolgo ze ponujajo storitev gostovanja) ponudnika, ki ima razmeroma ugodne cene.
  Valtreks KAj vec, zal o njih ne vem.  Khmm centio, da ti povem da te sploh ne poznam in ne vem kako slabo izkušnjo bi ti lahko imel z menoj, no če boš napisal kaj več, ti bom odgovoril, kajti če že p...š po meni vsaj povej kaj, da bom sploh vedel kaj imaš za pluvati !

  lp

  centio

  Član

  .::. 21/12/2002, ob 19:11

  Pisal sem tutoriale o SVG-u za 3delavnico. In, ker je za prikaz SVG-a potrebno dodati mimetype, da bi isti deloval, sem o tem prvic obvestil ekipo na delavnici. Ker pa primeri se vedno na tvojem serverju niso delovali, sem pisal direktno tebi.

  Torej, predstavil sem ti problem in mozno resitev, ti si mi pa v povratnem mailu napisal, naj ti ze enkrat povem resitev, ker ti na uro sluzis ne vem kolk eurov in je tvoja ura predragocena, da bi se zajebaval z tem.

  Glede na to, mislim, da imam vso pravico povedati, da je tvoj odgovor bil dalec od dobre tehnicne podpore in je za mene osebno bil, zelo slaba izkusnja, ker nisem vajen pogovora na taksnem nivoju.

  delfy

  Član

  .::. 22/12/2002, ob 13:09

  centio: Če je to res, te vsekakor podpiram!!

  JeDo: :dol::dol::dol::dol::dol::AD:AD:AD:AD:AD:AD

  ZZigc: http://www.butale.com
  http://www.slogamedev.net
  JeDo

  Član

  .:to centio personaly:. 22/12/2002, ob 22:13

  Pa ti veš kolk mejlov si napisal ? Mislm da si bolj ti mel v startu atitude, no daj povej še slovenski javnosti koliko SVG enabled hosting prvoviderjev poznaš, btw, pred tem nisem NIKOLI in tudi potem ne slišal nekoga ki bi delal karkoli v svgju, razen tebe, pa še tvoj intuziazem se je prenehal po začetnih štirih tutorialih, tako da se tudi nisem ravno motil, kot vem pa, sem ti takoj povedal, da mi pripravi točno rešitev, ne da sem moral prebrat par vrstic po netu, da sem našel tisto kar si rabil, no ja če bi ti znal vsaj skonkretizirati zadevo bi bilo tudi moje življenje lažje, kakor pa se spomnim tudi sam nisi vedel rešitve ampak se ti je le bolj zdelo, btw mislim da mam še nekje kopije vseh emailov pa jih lahko objavimo da vidimo kdo je mel več atituda !

  lp JeDo ...worsest internet administrator

  JeDo

  Član

  .:demanti dela izjave:. 22/12/2002, ob 22:19

  No uštel sem se v številki, bili so trije članki !

  lp

  centio

  Član

  .::. 23/12/2002, ob 06:54

  Lepo te prosim JeDo, da objavis maile, jaz trenutno nimam dostopa do istih, jih pa imam shranjene in se dobro spomnim kako je bilo.


  Citat:

  daj povej še slovenski javnosti koliko SVG enabled hosting prvoviderjev poznaš  Res je, ne poznam nobenega, vendar pa pri "drugih" jaz resitev nisem moral iskati sam; nasel jo je admin in me cez par ur obvestil, da imam podporo za svg urejeno.


  Citat:

  pred tem nisem NIKOLI in tudi potem ne slišal nekoga ki bi delal karkoli v svgju  In kaj je mogoce zlocin delati v svg-u?


  Citat:

  pa še tvoj intuziazem se je prenehal po začetnih štirih tutorialih  Sicer ne vem kaksno zvezo ima moj intuzijazem do dela s svg-jem z vsem tem, vendar pa, ce si ze omenil, bos lahko rezultate istega, cez nekaj mesecev videl na svg-net-u.


  Citat:

  kakor pa se spomnim tudi sam nisi vedel rešitve ampak se ti je le bolj zdelo  To resitev mi je posredoval admin nekega drugega streznika, ki je, BTW prav tako moral malo poiskati po netu in zato zrtvovati nekaj svojega casa (saj tudi zato obstajate server admini? ali mogoce ne?) in ta resitev je na njegovem strezniku delovala.

  In ja, vem kolk mailov sem napisal. Tri! Prvega v katerem VAm (ker te nisem poznal, sem te seveda "Vikal") poskusam opisati problem. Drugega v katerem se zgrazam nad tvojim odgovorom in tretjega v katerem ti povem, da nocem imeti nadaljnjih stikov z tabo.

  JeDo

  Član

  .:grdi grdi JeDo:. 23/12/2002, ob 09:36

  No saj sem jaz grdi grdi JeDo ane ?!? No poglej, daj pokliči na siol pa reči da bi mel SVG podporo na serverju pa me prav zanima, kaj boš zvedel, poglej tudi pikslar ima neko "XY" podporo vgrajeno (nebi katero) pa so ta research naredili sami, pač res nimam časa nekaj raziskovat in pripravljat, če mi človek NE ve povedati kaj bi sploh rad in kako se tej reči streže, zraven pa je še toliko "len" da se njemu ne da pogledati po netu, kako se zadevo enostavno reši. No ja saj, dobro da imamo mnogo boljših providerjev kod sem sam in da vseeno lahko jaz izbiram komu bom nudil prostor na webu, in če to ne boš ti se pač ne bom preveč sekiral. ker imam dovolj zadovoljnih strank, ki pač vedo kaj potrebujejo. Kar se tiče pa svg-ja in oh in sploh, smešno se mi zdi, da si se ponudil kot razvijalec svg strani & tutorialov, sedaj boš pa sam ustvarjal stran, no pa vseeno veliko sreče ti želim še naprej, saj boš od sedaj komuniciral le z sposobnimi, najprijaznejšimi in oh in sploh admini, kar jaz seveda nisem! I rest my case !

  lep pozdrav
  Borut

  BaTeMaN

  Član

  .::. 23/12/2002, ob 10:28

  Admini in moderatorji.
  A to res sodi na ta forum ?

  Mislim ta del o prepiranju. Zaprite temo ali pa.... ne obtožujem nobenega, ne JeDo-ta ne centi-a,.. ampak to ne sodi na forum, vajine osebne zamere, se prosim naj odvijajo po e-mailu. Take forumske borbe, mene ne zanimajo.
  You Don`t Quit Racing Because You Get Old.
  You Get Old Because You Quit Racing.
  Flasher

  Administrator

  .::. 23/12/2002, ob 12:02

  jap...dejmo se prosim malo umirit. take stvari se lahko zmenta preko maila ali kakšnih drugih komunikacijskih poteh.
  Naslov teme je: NOT free web space zato prosim da se držite tega.
  V nasprotnem primeru bomo res prisiljeni zaklenit!:AD
  http://www.flasher.si
  JeDo

  Član

  .:opravičilo adminom@moderatorjem:. 23/12/2002, ob 13:27

  Kot pisec sporočil zgoraj se opravičujem, če je pot skrenila iz začrtane smeri, ne smem pa si dovolit, da bi me nekdo brezveze diskriminiral! Ne čutim se užaljenega in niti se nimam namena prepirati, samo če se pa sodi po 3eh emailih lastnosti providerjev, potem pa tudi ne vem v katerih vodah se gibamo ! V glavnem, mi je prav žal, da smo zašli, je pa res, da branit se pa moram. No mislim da je vseeno moja ponudba kar vredu kar se tiče price / performansa tak, da welcome all at my server, tudi ti centio!

  lp Borut

  centio

  Član

  .::. 18/01/2003, ob 09:04

  Hey Ljudje, nisem jaz kriv, da je Jedo ob pomanjkanju argumentov za svojo obrambo, temo spremenil v nekaj drugega.

  Jedo, jaz te nisem poskusal "diskriminirati"!
  Povedal sem samo resnico. Ce pa te ta resnica diskriminira (kot si sam povedal), pa je to tvoj problem, ki ga ne bos resil na ta nacin, da bos pljuval po mojem delu.

  Forum> programje & tehnika> NOT free web space
   

  Skok na: