Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Dreamweaver vrašanje
    Izak

    Član

    .:Dreamweaver vrašanje:. 19/12/2005, ob 23:25

    Pozdravljeni!

    Sm nov tukaj... Super stran. Upam da mi boste znali pomagat...

    Zanima me kako v dreamweaverju naredit, da se dve sliki izmenično prikazujeta na istem mestu. Da se slika zamenja ko greš nadjno z miško gre, da pa bi se izmenjavali konstantno mi pa ne rata...

    Pozdrav!

    [BISI]

    Administrator

    .::. 20/12/2005, ob 02:44

    Pozdrav,

    a to bi rad, da se sliki izmenjata ob osvezitvi oz. refreshu/reloadu ali, da se izmenjujeta brez ponovnega nalaganja, glede na nek casovni interval (kot nekaksna gif animacija ali slideshow)?
    Life is a workaround...a bad one.
    Izak

    Član

    .::. 20/12/2005, ob 10:49

    Zdravo!

    Hotu sm da bi se izmenjavali glede na nek casovni interval. Pomoje bo se najbolj enostavno ustvarit neko gif animacijo?

    Če pa kdo ve kako dve jpg sliki izmenjevat naj kar pove... Najverjetno z pomočjo javascripta?

    Lp

    [BISI]

    Administrator

    .::. 20/12/2005, ob 17:11

    Ola,

    od programerja bos dobil programerski odgovor (kaj pa drugega? [:D]), seveda pa lahko problem resis tudi z gif animacijo. Po zelji...

    izmenjava.js













    Koda:


    function dogodek(elm, tip, fn, ecapture) {
    if (elm.addEventListener) {
    elm.addEventListener(tip, fn, ecapture);
    } else if (elm.attachEvent) {
    var d = elm.attachEvent("on" + tip, fn);
    return d;
    } else {
    elm["on" + tip] = fn;
    }
    }

    function slike() {
    var slika = new Array();
    slika[0] = new Image();
    slika[0].src = "a.png";
    slika[1] = new Image();
    slika[1].src = "b.png";

    setInterval(function() { izmenjava(slika); }, 5000);
    }

    var index = 0;
    function izmenjava(slika) {
    if (!document.getElementById) return;
    var prostor = document.getElementById("prostor");
    index == 0 ? index = 1 : index = 0;
    prostor.src = slika[index].src;
    }

    dogodek(window, "load", slike, false);



    izmenjava.htm













    Koda:


    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"/>
    <title>Pikslar :: izmenjava</title>
    <script type="text/javascript" src="izmenjava.js"></script>
    </head>
    <body>
    <img src="a.png" id="prostor" title="izmenjava" alt="izmenjava" width="25" height="25"/>
    </body>
    </html>



    Ne vem, ce te zanima programerska razlaga... Recimo, da zelis le uporabiti kodo. V slika[0].src vpisi pot do prve slike, v slika[1].src pa pot do druge slike (vse se nahaja v datoteki izmenjava.js). Hkrati spremeni v izmenjava.htm se privzeto sliko (prva slika) in dodaj atribut id z vrednostjo prostor. V izmenjava.js, kjer pise setInterval() in par stvari se znotraj oklepajev, imas stevilko 5000 - ta pove brskalniku na koliko casa naj se slika spremeni. Stevilka 5000 je navedena v enoti ms, kar je 5s (torej ena sekunda je 1000 milisekund).

    Resitev sem nalozil na pikslarjev streznik, tako da si lahko ogledas stvar v praksi tukaj.

    lp
    bisi
    Life is a workaround...a bad one.
    Izak

    Član

    .::. 20/12/2005, ob 21:55

    Wow, si se pa res potrudil! Spoštujem to... Najepša hvala!

    Lp, iztok

    pozitivka

    Član

    .:tečaj:. 02/03/2006, ob 13:38

    Pozdrav,
    a kdo ve, kje je kakšen hitri tečaj za osnove Dreamweaverja.

    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/03/2006, ob 14:59

    A isces placljiv tecaj pri kaksnem podjetju ali online clanke?

    Ce isces prvo, potem ponujata v Sloveniji tečaje osnov B2 d.o.o. (izjemno drago) in Akademija Hruska (poceni, ampak program sepa). Ce pa isces online clanke, potem pa se sprehodi skozi Google... Ceprav je po moje veliko bolj ucinkovito, ce najdes kaksnega kolega ali studenta, ki ti prikaze Dreamweaverja individualno (osnove se namrec zelo hitro osvoji v Dreamweaverju).
    Life is a workaround...a bad one.
    domen

    Član

    .:DW instrukcije:. 03/03/2009, ob 18:15

    jaz sem nasel na mininovi koplet cd-je za DW ki te vodijo korak za korakom.

    Forum> programje & tehnika> Dreamweaver vrašanje
     

    Skok na: