Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> strojna oprema> Čudna slika ob zagonu
    Kami

    Član

    .:Čudna slika ob zagonu:. 27/07/2005, ob 03:31

    Pozdrav,

    Pred kratkim sem se odločil, da mojemu strežniku dodam dodatni vent, ker je pač poletje in ga je treba malo ohladit :)

    Lepo sem ugasno PC, dodal vent ga vklopil nazaj in *poof*.

    Prvič se je ustavlo pri detecting IDE drives (trajalo je dolgo), ko je šlo mimo, sem ugotovil, da ne zazna diska.

    Ok sem mislo, da je pač kaj z IDE kablom narobe, ga grem lepo menjat.

    Ko sem ga menjal sem spet prižagal računalnik, in kaj se zgodilo?

    Enako, spet ne zazna diska.

    Zaj sem pa že postal malo slabše volje. Na srečo sem mel doma še en stari disk (30 gb) in sem ga lepo priklopo.

    Lepo spet zaženem PC in pc zazna disk.

    Slike in vse je lepo do tam, ko napiše, da moreš stisnit bilokatero tipko, če hočeš da bota z cd-roma.

    Za tistem pa je naenkrat slika totalno zmrdana.

    Vse je črno, razen spodaj je siva črta.

    Zgleda tako:

    slika

    Ker je na tem 30gb disku naložen win xp, sem mislil, da je to tisti load bar ko nalaga windowse, zato še za hec sprobam knoppixa.

    In kaj dobim?

    Enako vse črno razen spodaj na sredini je siva črta (v bistvu ni na začetku takoj siva črta, ampak so take male črtice || ki se hitro \\\"spojijo\\\" v črto)...

    Sem mislo, da mi je mogoče šla grafična.

    Ker je trenutna na AGP slotu, še probam z drugi (ki je tudi AGP) in je enako.

    Ok, si mislim, da je šel AGP slot, zato še probam z eno PCI kartico in spet enako.

    Za tem sem še probal menjat rame, če so slučajno kaj rami krivi in tudi menjava ramov ni nič pomagala..

    Pred kakimi 5imi dnevi, ko se je to zgodilo in sem prvič menjal disk + grafo spodaj ni bilo sive črte ampak so bile čudne barvne kocke, ki so se tudi \\\"tresle\\\".

    V bistvu je bilo po par restartih vedno drugače ampak tiste kocke oz. črte so se vedno tresle.

    Zaj, ko sem pa prišo nazaj iz NEST-a pa sem za hec spet probal prižgat PC.

    Zaj pa več ne dobim kock ampak vedno sivo črto (tako, kot sem že gori opisal), ni važno kolkokrat resetiram.

    Ok včeraj sem bil čisto obupan, ker več nisem vedo kaj bi bilo, zato sem še za hec probal menjat monitor (sicer sem že tak dvomil, da bi bil monitor ker je prej delal ok).

    Tudi monitor ni rešil nobenega problema in je še vedno enako.

    Slišal sem, da če slika utripa oz. se trese, da je lahko za to kriv napajalnik, napajalnika še sicer nisem zamenjal, to pa zato, ker se slika zaj več nena trese.

    Drugače sem tudi malo pogledal v napajalnik pa je zgledalo vse ok (kondenzatorji ...)

    Zaj me zanima, če se komu slučajno sanja kaj bi lahko bil problem, ker se mi PC-ja glih ne da na servis vozit, ker je finančno stanje trenutno bol bogo [:D]

    Hvala

    Kami

    Član

    .::. 27/07/2005, ob 18:15

    Da dodam, da sem še resetiral bios pa zamenjal baterijo na plati pa je enako :(

    segi

    Administrator

    .::. 27/07/2005, ob 18:20

    kriva plata (north bridge)?

    Pomojem bi bolj zadel, če bi na NESTU koga vprašal. Eni so pravi majstori v tem :D
    Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
    Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
    Kami

    Član

    .::. 27/07/2005, ob 18:25

    Hehe, ugotavljamo, da je najverjetneje kriva plata :)

    Bo treba začet malo $ šparat za novo :p

    Prvo sem mislo vzet PC na nest, da bi kdo pogledal kaj je narobe pa sem pozabo pol [:D]

    EMET

    Član

    .::. 28/07/2005, ob 21:52

    ech ... če bi me tam prašu, pa bi kej zrihtali [:D]
    tako ali tako sem ene tri PC-je skup spralvjal ...
    Emet is the truth ...
    Kami

    Član

    .::. 31/07/2005, ob 00:43

    Ah škoda, mogoče pa kdaj drugič [:D]

    Aja, zaj sem še probal z drugim napajalnikom pa je isto. Zgleda bo treba novo plato nabavit :)

    Sporočilo je spremenil/a Kami [ 31.7.2005 ob 00:44 ]


    Forum> strojna oprema> Čudna slika ob zagonu
     

    Skok na: