Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Dynamic text box
    zsn

    Član

    .:Dynamic text box:. 28/03/2005, ob 17:23

    Mam en problem, naredu sem Dynamic text box v katerga loadam eno txt datoteko.Na Dynamic text boxu so označeni Arial Ce fonti ki podpirajo šumnike ko pa jest loadam to datoteko v text box ne podpira šumnikov čeprav če ročno pišeš je vse uredu??

    zsn

    Član

    .:ok sem ze najdu:. 31/03/2005, ob 19:23

    Ok sej ni panike mislem da sem ze nasu resitev...:gor:

    zsn

    Član

    .::. 02/04/2005, ob 15:08

    AAAAAAAA....Zdej si pa res razbijam glavo ze kak teden ... Povprasal sem na Macromedia forumih o šumnikih v flashu...Sicer sem dobil neasvet vendar kakor sem pricakoval ne dela:::dol::AD:{( ..Problem je še vedno isti kakor sem navedel zgoraj ..Zakaj se šumniki ki se prikažejo normalno če jih v dynamic text box napišem ročno prikažejo ,če pa jih loadam iz txt datotek izginejo...Txt datoteka more biti PLAIN TEXT DOCUMENT tok da niti ne moreš nastavljat fontov
    kaj zdaj nujno rabim odgovor...Dam
    jurja tistmu ku mu je to ratalo :))

    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/04/2005, ob 19:47

    Hm, z nekaterimi verzijami flashke (dekline na levi) imamo tudi na Pikslarju tezave... Flash 5 se ni podpiral sumnikov, tako da ga sploh ni mogoce prepricati v prikazovanje sumnikov, od verzije MX naprej pa je to mogoče, če je vnešeni tekst v UNICODE (kodirnem) formatu! Torej, v trenutku pozabi na beleznico aka notepad in uporabi nek drug urejevalnik teksta ali razvijalski pripomocek (npr.: ultraedit, dreamweaver ali kaj brezplacnega...).

    Vneseni tekst mora biti v UNICODE formatu (skrajsano UTF ;)), potem deluje v navezavi z novejsimi verzijami Flasha. Za Pikslar sem spisal že kar nekaj casa nazaj tudi en kratek FAQ o Unicode-u, ce ga slucajno ne poznas... Klik!

    lp

    Sporočilo je spremenil/a [BISI] [ 02.4.2005 ob 19:50 ]

    Life is a workaround...a bad one.
    zsn

    Član

    .:ok hvala:. 04/04/2005, ob 18:01

    Sej v bistvu sem ze najdu sm se nisem imel casa probat.Hvala za sporocilo ker sem si razbijal glavo 2 tedna s to zadevo...Sem tut makromedio napdu sm mi niso nc odgovorili [:D] .Sem pa najdu na eni strani razlago in baje (se nisem probal bom ko bom mel cajt) lahko ce lodas text file v dynamic box v zacetku tekst fajla navedes //!-- UTF-8 potem pa var in tko naprej..bomo vidli ce dela

    Forum> programje & tehnika> Dynamic text box
     

    Skok na: