Registriraj se
Artservis1

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Črte v tabeli
    Vector

    Član

    .:Črte v tabeli:. 05/09/2004, ob 11:33

    Stran delam v dreamweaverju in ko delam tabele vedno nastavim debelino črte 1 (manj ni možno).
    Ampak na drugih straneh vseeno vidim tabele, ki majo čisto tanke črte (1px), na moji strani pa so črte vseeno debele.:(
    Kak nardim čisto tanke črte?

    [BISI]

    Administrator

    .::. 05/09/2004, ob 17:01

    S CSSji... npr.: border-width: 1px; (potem pa se lahko dodas barvo in tip obrobe border-style: solid; border-color: #000000;)
    Life is a workaround...a bad one.
    neonstar

    Član

    .::. 07/09/2004, ob 19:27

    v kodi za tabelo vpiši samo: <table width="100%" border="0"> (ta width je samo za primer)

    sranje, zdaj sem komaj videl, da sem površno prebral kaj si napisal, ups ;] No, jaz pa sem ti dal navodilo, kako narediš črte nevidne ;)

    Sporočilo je spremenil/a neonstar [ 07.9.2004 ob 19:31 ]

    Sporočilo je spremenil/a neonstar [ 07.9.2004 ob 19:31 ]

    Sporočilo je spremenil/a neonstar [ 07.9.2004 ob 19:34 ]


    EMET

    Član

    .::. 08/09/2004, ob 01:14

    no ja tale width in border sta v HTML 4 "depreciated in favour of CSS", bi napisali na w3c :D

    sicer pa v border napiši 1 pa bo to 1 px ...
    Emet is the truth ...
    Vector

    Član

    .::. 10/09/2004, ob 15:45














    Koda:

    <table border="1" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#FF9900">
    <tr align="center" valign="middle" bgcolor="#FFFFFF" class="stil">
    <td height="23" colspan="2"><font size="3" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>blablabla</strong></font></td>
    <td width="60" height="20"><font size="3" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>blablabla</strong></font></td>
    <td width="60" height="20"><font size="3" face="Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>blablabla</strong></font></td>
    .
    .
    .



    Tak zgleda primer za par celic v tabeli in kljub temu da piše 1px je debelina večja. Rekel bi 2px.

    EMET

    Član

    .::. 10/09/2004, ob 18:05

    ne ... border je 1 px, ampak pri takem označevanju (v table tagu) se VEDNO (v MSIE) pojavi še senca borderja - \"bordercolorlight\" in zato verjetno vidiš ti 2px ... tvoj bordercolor je namreč enako kot "bordercolordark" ...
    Najbolj napredna in elegantna rešitev je res CSS ...
    Sicer pa daj link na stran, da pogledamo !!

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 10.9.2004 ob 18:06 ]

    Emet is the truth ...
    Vector

    Član

    .::. 11/09/2004, ob 12:56

    http://www.druga.org/~raz03f/home/sola/urnik.html

    Ta stran spada v iframe.

    neonstar

    Član

    .::. 11/09/2004, ob 15:45

    uh, bemti, to pa je zelo veliko kode za tako malo stvar...

    zakaj si šel za vsako celico kodo posebej pisat, če pa vidim, da si uporabil CSS???



    Vector

    Član

    .::. 11/09/2004, ob 16:11

    Če pa delam v dreamweaverju. O kodi pojma niam...

    EMET

    Član

    .::. 13/09/2004, ob 00:45

    V MSIE delujejo debelejše, ker so oranžne, v Firefoxu pa so 1px, pa še sive povrhu ...

    nč kot se učit kodo :D
    Emet is the truth ...
    Vector

    Član

    .::. 14/09/2004, ob 16:21

    nebi se učil kode, ker:

    - se mi ne da
    - niam cajta
    - niam predznanja
    - niam niti posebnega veselja...

    EMET

    Član

    .::. 14/09/2004, ob 17:36

    jah ... pol pa nimaš kaj cvilit, če kaj ne dela ... :D
    Emet is the truth ...
    neonstar

    Član

    .::. 15/09/2004, ob 18:07

    zakaj pa potem to delaš, če nimaš pojma:?

    aja, pa brez znanja kode ne boš mogel nič narediti...



    Forum> programje & tehnika> Črte v tabeli
     

    Skok na: