Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> kak naj se stran vedno naloži z servera
    Vector

    Član

    .:kak naj se stran vedno naloži z servera:. 02/09/2004, ob 15:28

    Mam internetno stran, ampak obiskovalci mi pravijo da so gor včasih zastarele informacije, kljub temu da jih vedno obnavljam. To je verjetno zaradi tega, ker se jim stran vedno naloži iz temporary internet files in ne z servera. Kak naj stran prisilim, da se vedno naloži z servera. In če pomožnosti lahko tak del kode dam v stilesheet, ker se mi ne da delat v vsako stran posebej.

    BTW: ne govorit o php, ker ga server ne podpira.

    EMET

    Član

    .::. 02/09/2004, ob 17:02

    v glavo html dokumenta vključi tale tag:

    <META HTTP-EQUIV=\\&quot;CACHE-CONTROL\\&quot; CONTENT=\\&quot;NO-CACHE\\&quot;>

    sicer pa si tle preberi malce več trikov, ker ne delujejo povsod :D
    BERI

    AL PA TLE (masa robe)

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 02.9.2004 ob 17:03 ]

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 02.9.2004 ob 17:09 ]

    Emet is the truth ...
    Vector

    Član

    .::. 02/09/2004, ob 19:51

    alo... menda mam 50 podstrani... Nea se mi da delat za vsako posebaj.

    Kak dam v stajlšit?

    EMET

    Član

    .::. 02/09/2004, ob 20:14

    znajdi se ali pa zahtevaj od obiskovalcev strani naj se znajdejo, če se ti že toliko ne da ...
    Emet is the truth ...
    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/09/2004, ob 20:21

    Hm, morda bi slo tako, da znotraj css-ja klices eno html datoteko, v kateri bi dolocil cache control, ampak ne vem, ce se ne bi potem header prepisal... Buh, nisem se bil v taksni stiski.

    Poskusi narediti eno datoteko, v katero das samo vrstico, ki jo je napisal resnicni emet in jo shrani kot html datoteko. Potem klici znotraj stylesheeta (na vrhu):














    Koda:


    @import url(moja_datoteka.htm);


    Life is a workaround...a bad one.
    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/09/2004, ob 20:55

    Cak, kateri program uporabljas? Vsi vsaj kolikor toliko spodobni programi omogocajo dandanes, da spremenis vec datotek na enkrat, tako da malo razisci program...
    Life is a workaround...a bad one.
    Vector

    Član

    .::. 02/09/2004, ob 21:25

    Dreamweaver.

    BTW, kak pa to rešujejo kakšne znane velike strani, ki nimajo php-ja?

    segi

    Administrator

    .::. 02/09/2004, ob 21:49

    Poglej kodo :)
    Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
    Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
    Flasher

    Administrator

    .::. 02/09/2004, ob 22:48

    velike strani imajo za sabo vedno kako spletno tehnologijo kot php. jst recimo meta tage dodajam z includom, kar mi daje možnost spreminjanja in dodajanje stvari - kot v tvojem primeru. velikokrat pa se najde še kakšna druga reč poleg meta tagov, na katero recimo nisi pomislil ko si z delom začel.
    jst predlagam da še malo na [BISI]-ja počakaš...če obstaja možnost jo bo najdel :)
    http://www.flasher.si
    EMET

    Član

    .::. 03/09/2004, ob 01:00

    pa kaj je tako težko odpret VSEh bogih 50 strani (verjetno imajo VSE enako glavo) in pol z notepad-like programčkom, ki je sposobne find&replace (all) naredit tole ??
    pol minute ... :AD
    Emet is the truth ...
    Flasher

    Administrator

    .::. 03/09/2004, ob 10:29

    true.
    http://www.flasher.si
    Vector

    Član

    .::. 04/09/2004, ob 21:22

    Pa to deluje v operi?

    [BISI]

    Administrator

    .::. 05/09/2004, ob 17:15

    zakaj pa naj ne bi delovalo v Operi? :O Meta oznake so starosta spleta, pa vendarle bo kaksen Internet Explorer "strajkal". :)

    Za Dreamweaver: Odpri vse dokumente naenkrat, potem desni klik v kodnem pogledu, kliknes find and replace... (ali CTRL+F), pri postavki Find in izberes Open documents, search pustis na Source code, pod Find vpises na primer delcek podatkov head-a, tako da bo iskalnik prepoznal ta del kode, Replace pa daj zgornje + no-cache kodo in klikni Replace All. Vsi dokumenti se bodo spremenili, tako kot treba.

    Mogoce presedljaj na kaksen lazji urejevalnik spletnih strani, ker najbrz uporabljas manj kot 10% zmogljivosti Dreamweaverja, kar pa je brez veze, saj se na trgu najdejo urejevalniki s pol manj funkcijami in so bolj primerni za zacetnike (predvsem prreglednost). Potem pa se vrnes na Dreamweaverja; Dreamweaver je orodje za profesionalce, ne pozabimo tega.

    Aja, zdaj sele vidim EMETovo kodo, se nisem zavzel najprej... Malenkost je napacna, ti ti ti. :p
    Pravilno kodo najdes med znalci:


    Koda:













    Koda:


    <meta http-equiv="pragma" content="no-cache">



    lp
    Life is a workaround...a bad one.
    [BISI]

    Administrator

    .::. 05/09/2004, ob 17:38

    Se opravicujem EMETu, v bistvu bi lahko tudi uporabil njegovo kodo, ampak ni nujno, da jo podpira vsak streznik. :!
    cache-control je namrec prisel kasneje kot pragma atribut, tako da je vcasih bilo zazeljeno uporabljati oba. Poskusi, ce ti deluje cache-control, ce ne, pa uporabi pragma.

    (cache-control je definiran v standardu za HTTP 1.1)

    Aja, se nekaj s css-ji ni variante, da bi blokiral cache-iranje, tako da moj zgornji primer odpade. Lahko pa seveda na tak nacin klices druge css-je ali pa datoteke s server-based tehnologijami (php, asp,...).

    Sporočilo je spremenil/a [BISI] [ 05.9.2004 ob 17:40 ]

    Life is a workaround...a bad one.
    EMET

    Član

    .::. 05/09/2004, ob 19:26

    ti, ti Bisi :D

    lej ... če bi dotični Vector dal kaj na učenje ob odgovorih, bi si prebral tudi dve stranički z mojega linka http://www.mnot.net/cache_docs/
    ... aja ... druga možnost je, da ne šteka angleščine ..
    Emet is the truth ...
    Forum> programje & tehnika> kak naj se stran vedno naloži z servera
     

    Skok na: