Registriraj se
Artservis1

Izmenjava
 
 • Logo(1)
 • razlika v ceni ....(3)
 • Dreamweaver vrašanje(7)
 • Delo dobi...(1)
 • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
 • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
 • Splet 2.0? (0)
 • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
 • Animiran metulj (0)
 • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
 • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
 • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
 • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
 • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
 • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

 • Forum> programiranje> Namestitev phpMyAdmina
  Bozo

  Član

  .:Namestitev phpMyAdmina:. 13/04/2004, ob 17:43

  Sm bl nov sam neki mi je ratal ustavl se mi je pa pri nastavitvi phpMyAdminaa.Brebral sem si vodič v znalcih in se je ustavl.Tam piše da se bo detoteka iz zipa skoperala v direktori Apache, vendar se ni sam to sploh ni tok pomembno.Piše da morm najdit v fajlu config.inc.php vrstico ki vsebuje $cfgPmaAbsoluteUri = ""; samo jest sem najdu samo podobno ki ma vmes še nekatere oklepaje.A mi lahko eden napiše kako točno morm jest spremenit?Da bo isto kot piše v vodiču ali samo nastavim.A mi laho eden pove kam naj jest skoperam fajle od Admina in kaj nej spremenim, ker sem že vse mogoče probavov vendar mi ni ratalo.

  Hvala za informacije!

  [BISI]

  Administrator

  .::. 13/04/2004, ob 18:32

  Pozdravljen Bozo!

  Jap, rahlo nejasno je napisano v znalcu -- ZIP datoteko moras sam odpakirati v direktorij, ki ga dolocis za tistega, ki se bo prikazoval oziroma bo uporabljal spletni streznik (v primeru znalca je to C:Program FilesApache GroupApache2htdocs). Ce ga ne bos dal v ta imenik, se ti stran ne bo prikazala, saj moras pri Apacheju dolociti imenik, ki naj bi bil dostopen preko brskalnika.

  Nastavitev $cfgPmaAbsoluteUri od verzije 2.3.0 sploh ni vec obvezna, vendar je bila v casu pisanja znalca se vkljucena v phpmyadmin, sedaj pa je vec ni, saj le-ta sam poskusa prepoznati nastavitve za primerno delovanje.

  Torej, govorimo o najnovejsi verziji phpmyadmina. Zate so pomembne vrstice od 62 do 122, ki so oznacene tudi s komentarji. Najpomembneje je, da izpolnis postavko $cfg["Servers"][$i]["host"], v primeru vecje varnosti pa se $cfg["Servers"][$i]["user"] in $cfg["Servers"][$i]["password"]...

  Ce pa nisi tako zahteven, pa se bo phpmyadmin popolnoma avtomatsko sam konfiguriral. Ostane ti le, da odpakiras ZIP datoteko v imenik, ki se prikazuje na spletu oziroma v brskalniku. Obljubim, da bom kmalu popravil clanek! ;]

  lp
  Life is a workaround...a bad one.
  [BISI]

  Administrator

  .::. 13/04/2004, ob 20:49

  Majhen popravek: ce ti vse pravilno prepozna, ti bo pokazalo opozorilo, ko vstopis v phpmyadmin, kjer pise, da pustis postavko $cfg["PmaAbsoluteUri"] pri miru in spremenis par vrstic nizje postavko $cfg["PmaAbsoluteUri_DisableWarning"] iz privzetega stanje FALSE v TRUE.

  $cfgPmaAbsoluteUri [pdesno] $cfg["PmaAbsoluteUri"]
  Life is a workaround...a bad one.
  Bozo

  Član

  .::. 14/04/2004, ob 09:50

  Hvala za pomoč mi je uspelo vse zrihtat, samo se mi je pojavil nov problem.Ko poskušam priti v admina mi napiše naslednje:

  phpMyAdmin tried to connect to the MySQL server, and the server rejected the connection. You should check the host, username and password in config.inc.php and make sure that they correspond to the information given by the administrator of the MySQL server.

  Error

  MySQL said:
  #1045 - Access denied for user: "tukaj pride uporabniško ime@localhost" (Using password: YES)

  Probov sem tud z root vendar ne pomaga.Nekje sem mogu nekaj zamuštrat in zdej mi s temle teži.

  Bozo

  Član

  .::. 14/04/2004, ob 11:03

  Ratal mi je zrihtat tok da z root dela.Zdej me pa sam zanima zakaj mi ne dela če vpišem user pa password.Username in password sta ista kot v detoteki od mysqla.Zanima me kaj morm napisat $cfg["Servers"][$i]["host"].Jest mam zdej napisan localhost in stvar dela.Če kej spreminjam pol ne dela.Zanima me še a more bit mysql detoteka tud v tistem folderju kot je od Admina.

  Mogoče se vam zdi to lahko sam men se je pa tlele res čist ustavl in mam totalno temo.Hvala za pomoč!

  RocK_Boy

  Član

  .::. 17/04/2004, ob 15:10

  Jaz mam čist iste probleme...finta je vtem,da sem takrat ko je ta guide prišo ven, z točno tistimi komponentami(točnimi verzijami&win98) naredil pa mi je delalo, zdaj pa ko so novejše verzije&winxp pa ne...pa npr. tut ko hočem phpBB2(forum) inštalirat, mi napiše couldnt connect to the database????!?!?!?
  Pri phpmyadminu, pa isto kot Bozo-tu en oz dva reply-ja nazaj! ma kdo kako idejo kaj bi lahk blo narobE???

  :AD
  .....Jaz ne morem več v temi živeti, jaz bi hodil na soncu, jaz bi hotel TEBE imet. Zdaj ne rabim več ostalih stvari, samo še svoje sanje in človeka kot si TI......
  [BISI]

  Administrator

  .::. 20/04/2004, ob 21:12

  Pozdravljena!

  Se opravicujem za odsotnost, zal je umrl moj monitor, tako da nisem mogel odgovoriti na vajina vprašanja. Bom odgovoril do konca tedna...

  lp
  Life is a workaround...a bad one.
  [BISI]

  Administrator

  .::. 09/05/2004, ob 02:56

  Zal se je malo zavleklo... Ampak zdaj je clanek prilagojen najnovejšim stabilnim razlicicam.

  Aja, ce ti napise pri phpBB Couldn"t connect to the database je najbrz nekaj narobe z nastavitvami v phpBB ali pa si pozabil vklopiti/ponovno zagnati MySQL bazo in Apacheja.
  Life is a workaround...a bad one.
  RocK_Boy

  Član

  .::. 09/10/2004, ob 14:29

  hm...ok, takrat se nisem več zabaval s tem, ampak zdaj spet nekaj delam, in phpmyadmin ne dela! oz če pustim prazno $cfg[\"Servers\"][$i][\"user\"] in $cfg[\"Servers\"][$i][\"password\"], te dela(ampak ne gre kreirati novih tabel), če pa vpišem to noter pa napiše :
  phpMyAdmin se je poskušal povezati na MySQL strežnik, ki je zavrnil povezavo. Preverite, ali gostitelj, uporabniško ime in geslo v datoteki config.inc.php ustrezajo podatkom administratorja MySQL strežnika.
  Napaka

  MySQL je vrnil: Dokumentacija
  #1045 - Access denied for user: \"XXXX@localhost\" (Using password: YES)


  user pa password sem vpisal tako kot sem ga že predhodno vpisal v WinmySQLadmin-a.Celo poskušal sem spreminjat v my.ini, ampak vedno isto! :AD
  Glede tega, da nebi ponovno zagnal mySQL servera in apache-a pa ni govora, iz obupa sem parkrat tut ponovno zagnal mašino pa ni pomagalo :[ need help, ker nujno rabim server:mixed:

  Seveda sem delal po "znalcu"...pa tudi nisem neki začetnik v tem, ampak enostavno ne gre se povezat z bazo, prek usernama pa passworda...

  Sporočilo je spremenil/a RocK_Boy [ 09.10.2004 ob 14:31 ]

  .....Jaz ne morem več v temi živeti, jaz bi hodil na soncu, jaz bi hotel TEBE imet. Zdaj ne rabim več ostalih stvari, samo še svoje sanje in človeka kot si TI......
  [BISI]

  Administrator

  .::. 18/10/2004, ob 00:03

  sem ze opazil to, ja... Z root-om lepo tece, nastavljati pa se ne da tako enostavno - bom pogledal, kaj bi lakho bilo narobe.
  Life is a workaround...a bad one.
  [BISI]

  Administrator

  .::. 18/10/2004, ob 00:19

  ok, sem pogledal... Na zacetku se prijavi kot root in potem uredi tabele tako kot zelis tako, da kliknes na osnovni strani phpmyadmina na "Privileges", zanimiv pa bo zate tudi "Databases".

  Glede nato, da nisi novinec, bos najbrz razumel, kako se zadevi streze. Ce ne, pa kar vprasaj ali pa napisi zasebno sporocilo... Znalec bom pa kmalu spet posodobil (tako da bo vlkjucen PHP5 in pa novejse verzije programov).

  lp
  Life is a workaround...a bad one.
  pitagora

  Član

  .::. 21/10/2004, ob 11:51

  Vidim da imaste podobne probleme kot jaz z temi mysql access denied
  tole mi je svetoval eden iz php-si
  na tejle strani si poglejte configuracijo mysql-a
  link
  pa lep dan

  sonce

  Član

  .::. 20/04/2005, ob 14:57

  cav

  Tudi sam imam težavo in sicer sem delal po bisijevemu članku a mi pri zagonu phpmyadmina napiše sledeče:
  ne morem naložiti podaljška mysql,
  prosim preverite PHP konfiguracijo
  Dokumentacija


  Pa se mi niti ne sanja kaj bi moral spremeniti.Morda kdo ve?

  LP

  sonce

  Član

  .::. 23/04/2005, ob 14:34

  A je tle še kakšen živ ali je to vse tko mal.....:rolleyes:

  [BISI]

  Administrator

  .::. 23/04/2005, ob 15:15

  Vsi zivi, vsi mocno zasedeni... :)

  Error handling je v danasnjih aplikacijah (pa naj si bodo spletne ali druge) tako dobro razvit, da je iz zgornjega sporocila razvidno, da ocitno nimas odkomentirane knjizice za mysql znotraj php.ini. :)

  Odpri php.ini in poisci "Dynamic Extensions". Potem pa pred vrstico extension=php_mysql.dll zbrisi ; (podpicje). Shrani popravljen php.ini in ponovno zazeni apacheja - in vse deluje tako kot treba... :)

  Obljubim, da bom v prihodnjem tednu do konca popravil clanek, ki sem ga ze pred nekaj tedni malenkost popravil.

  lp
  Life is a workaround...a bad one.
  sonce

  Član

  .::. 23/04/2005, ob 15:22

  Hja,kaj sem pa jaz vedel ker podaljšek on hoče :) Drugače pa dela...ok

  A pikslar prenavljate al kaj?

  [BISI]

  Administrator

  .::. 23/04/2005, ob 15:35

  pssst. ;)

  V prihodnjem tednu bo prenovljen samo clanek, brez skrbi pa da bo enkrat v doglednem casu (kaj ne Flasher?! :P) tudi kaj drugega dozivelo prenovo, hihi ... :)
  Life is a workaround...a bad one.
  [BISI]

  Administrator

  .::. 06/05/2005, ob 01:04

  Clanek je sedaj up to date -- Apache 2.0.54, PHP 5.0.4, MySQL 4.1.11 in phpMyAdmin 2.6.2.
  Life is a workaround...a bad one.
  Lukas

  Član

  .:.::.:. 29/05/2005, ob 13:17

  čau

  jaz sem nov na tem področju. Uspelo mi je inštalirat apača, php in my sql, pr phpmyadminu pa se mi je zataknilo. potreboval bi pomoč glede tega: skopiral sem vse odzipane datoteke phpmyadmina v C:/Program Files/Apache Group/Apache 2/htdocs/phpmyadmin. v znalcu piše da s php urejevalnikom spremenimo... Zanima me kje je ta php urejevalnik oz. kje ga dobim??

  Hvala in LP

  [BISI]

  Administrator

  .::. 29/05/2005, ob 22:58

  Pozdravljen Lukas!

  V clanku pise php urejevalnik samo zaradi tega, ker se koda lepo obarva in se s tem lazje vidi (predvsem zaradi preglednosti). Seveda lahko zadeve urejas v beleznici ali kaksnem drugem tekstovnem urejevalniku.

  Hum, brezplacnih je kar nekaj programov (med drugim tudi windowsova beleznica oz. notepad :)), zdaj koliko ti zmorejo, pa je druga zgodba. Med placljivimi lahko izbiras med Ultraeditom, kaksno resitvijo Macromedie (HomeSite ali Dreamweaver), PHPEdit, itd.

  Ce nameravas programirati (v windowsih), potem je cas, da si izberes enega izmed placljivih programov. Lahko pa se gres mazohista in uporabljas beleznico. [:D]
  Life is a workaround...a bad one.
  Forum> programiranje> Namestitev phpMyAdmina
   

  Skok na: