Registriraj se
cc

Izmenjava
 
 • Logo(1)
 • razlika v ceni ....(3)
 • Dreamweaver vrašanje(7)
 • Delo dobi...(1)
 • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
 • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
 • Splet 2.0? (0)
 • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
 • Animiran metulj (0)
 • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
 • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
 • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
 • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
 • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
 • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

 • Forum> programje & tehnika> WebDesign
  matevž

  Član

  .:WebDesign:. 09/03/2004, ob 16:14

  Med brskanjem po internetu sem naletel na naslednje strani.

  http://www.spletko.net/si/

  Ima kdo s tem kaj izkusenj...?mislim pa da so cene zelo ugodne...

  Sporočilo je spremenil/a matevž [ 09.3.2004 ob 17:15 ]

  Sporočilo je spremenil/a matevž [ 09.3.2004 ob 17:16 ]


  nightvision

  Član

  .:živjo:. 09/03/2004, ob 17:04

  Reference so čigave?
  Logoti so čigavi?

  Po pošti....hm resno?

  Moderni cigoti, tako jih vsaj jaz imenujem.

  lp:rolleyes:
  starost-mudrost!
  matevž

  Član

  .::. 10/03/2004, ob 08:44


  Koda:

  http://www.spletko.net/  Zgleda da je to nekakšna skupina dizjanerjev: Vse pravice pridržane! Q.D.G.=Quality Design Group
  Pisal sem jim email in dobil odgovor:

  Citat:

  Q.D.G je skupina svetovno uspešnih grafikov ...


  Kaj mi svetuješ ali odsvetuješ naku?

  segi

  Administrator

  .::. 10/03/2004, ob 18:27

  Odsvetujem.
  Priporočam ti, da se za nakup dogovoriš s kakšnim oblikovalcem, kjer boš siguren, da bo to njegovo avtorsko delo (od logotipa do strani v celoti).
  Načeloma se sestavi avtorska pogodba ali za silo plača preko študentskega servisa, lahko pa tudi na roko... Veliko oblikovalcev dela na sistemu videno kupljeno, kar se mi zdi malce neumestno, saj če si pravi oblikovalec pol narediš tako, da je kvalitetno in všečno naročniku, njega naloga pa je (včasih to pozabi!), da prepusti izdelavno stroki in se ne vtikava v smislu: daj še eno hiško poleg pa malo povečaj pisavo, pa malo rdeče še daj... Lahko se in ima pravico, vendar velikokrat trpi kvaliteta.

  Cena je druga zadeva. Poceni definitivno je, ker je delano po tekočem traku in lahko se ti zgodi, da opaziš, da so ta design prodali že 3. drugim strankam in če ti je kaj za sloves podjetja, organizacije pol ti template odsvetujem.
  Spet je tukaj vprašanje glede navigacije, arhitekture, ciljne skupine itd... Kolikor sem jaz gledal so strani samo lepe, medtem ko je ostalo bolj tako. Če mene vprašaš in če pogledaš resna podjetja pol bi temu lahko rekli oblikovalski Top-Shop, vendar je to samo moje mnenje. Sklicujem se tudi na stran podjetja, kjer občutno primankuje kreativnosti.

  Kaj pa je s kasnejšim dodelavanjem in redesignom??

  Če rabiš stran, plakat, logotip... pol je najbolje, da pobskaš malce po razstavi in kontaktiraš kakšnega avtorja oziroma člana. Lahko oddaš oglas tudi na forumu v pododdelek Borznik in počakaš na najboljšo ponudbo...lahko kontaktiraš tudi mene. :D

  P.S.: Nekaj podobnega imaš tudi na naslovu http://www.galerijaidej.com
  Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
  Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
  nightvision

  Član

  .:bljek:. 11/03/2004, ob 10:46

  http://www.elfa-sp.si/index_splet.html


  no o tem govorim:rolleyes:


  mislim kako lahko napišejo profesionalna izdelava strani, če je pa za že njihova bljek.

  Sporočilo je spremenil/a nightvision [ 11.3.2004 ob 11:50 ]

  Sporočilo je spremenil/a nightvision [ 11.3.2004 ob 11:50 ]

  starost-mudrost!
  Flasher

  Administrator

  .::. 11/03/2004, ob 14:22

  še moje mnenje....

  taka podjetja dostikrat dvignejo pritisk oblikovalcem...sam bi pa rekel, da bi klienti dostikrat prišli bolj poceni skozi če bi kar tako naročili spletno stran kot pa po naročilu...pa čeprav s tem tudi sam recimo izgubljam delo. pa ne me narobe razumeti...nikakor ne pravim, da so to dobre spletne strani...na tak način (instant: v samopostrežbo greš in kupiš prašek, milo in zobno pasto) postavljena spletna stran preprosto ne morem biti dobra in ne more funkcionirati. in zakaj pravim, da bi za kliente dostikrat prišlo ceneje kar "nabavit" spletno stran? preprosto zato, ker bodo že pri soldinem priložnostnem oblikooalcu spletnih strani plačali bistveno več...verjetno ne bodo dobili tako atraktivne podobe kot bi jo sicer (z nakupom v samopotrežbi)...obe strani pa bosta isti kar se tiče ene stvari.-->ne bosta funkcionirale v kolikor v podjetju ne bodo imeli urejena marketinga (torej ne bodo imeli razčiščenih pojmov o tem kaj hočejo s spletno stranjo sploh narediti, koga hočejo nagovarjati, katere so njihove prednosti s katerimi se morajo izpostaviti itd.). za teko podjetje je povsem vseeno ali imajo spletno stran iz galerije idej ali je narejena po naročilu...stran ne bo funkcionirala. le da jih bo kupljena v samopostrežbi stala dosti manj.

  so pa tudi taki frajerji (v mislih imam predvsem podjatja), ki delajo za bajne vsote naredijo pa nič več....:)
  http://www.flasher.si
  segi

  Administrator

  .::. 11/03/2004, ob 14:31

  Se strinjam z Flasherjem. Dobro povedano!
  Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
  Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
  EMET

  Član

  .::. 11/03/2004, ob 21:54


  Emet is the truth ...
  jankoM

  Član

  .::. 12/03/2004, ob 11:14

  Takšni *designerji?* ne dvigujejo pokrovk samo pri designerjih ampak tudi pri programerjih. Človeku, ki dela program en teden in si deli plačilo z nekom, ki bo poskrbel za oblikovanje rata nekoliko vroče ko ugotovi da je tisti nekdo v 5ih minutah zdowloadal nek template. To lahko naredim tudi jaz... pa vsaj html dobro poznam...

  Kar se tiče pa omenjene strani... Ne vzbuja ravno zaupanja, večina je itak template, tiste tipke in logo ki so ga pa sami zmiksali pa so zelo zelo čudne(ful jpg kompresija al kaj). Pa še v firefoxu se stran ne drži skupaj.

  Flasher

  Administrator

  .::. 12/03/2004, ob 12:21

  hem...zanimiva štorija. v tem primeru bi verjetno bilo najbolje obvestiti klienta, da design pač ni narejen ampak kupljen. klient, ki si želi originalen, po meri narejen design, najbrž nad tem ne bi bil navdušen:=)
  verjetno bi pa cel projekt šel po gobe...tako da...

  http://www.spletko.net/si/ /// stran ne potrebuje kakšnega posebnega komentarja...govori sama zase. ti zelo "spretno" kompresirani gumbi so tudi dovolj zgovorni.
  http://www.flasher.si
  jankoM

  Član

  .::. 12/03/2004, ob 15:09

  Problem je bil v tem da sem tistega designerja jaz zrihtal. :[ Tako da sem moral malo pogoltniti in speljati do konca. Od takrat pa z njimi nisem sodeloval.

  Mogoče je jeza, ki sem jo takrat pogoltnil zdaj prihrumela na dan. Tako da bi zdej rajši omilil izjave, ki sem jih dal. Pač mogoče se pa še učijo, vsekakor jim priporočam da tiste tipke zlepšajo. LP;)

  segi

  Administrator

  .::. 12/03/2004, ob 16:10

  Designer pač ni vsak, ki obvlada Photoshop. Preden se lotiš kakšnega projekta v tandemu svetujem, da si ogledaš reference morebitnega bodočega sodelavca. ;)
  Seveda bi lahko design tudi zavrnil, vendar je pol problem z rokom. Klasika! :[
  Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
  Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
  Forum> programje & tehnika> WebDesign
   

  Skok na: