Registriraj se
cc

Izmenjava
 
 • Logo(1)
 • razlika v ceni ....(3)
 • Dreamweaver vrašanje(7)
 • Delo dobi...(1)
 • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
 • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
 • Splet 2.0? (0)
 • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
 • Animiran metulj (0)
 • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
 • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
 • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
 • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
 • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
 • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

 • Forum> DTP> Izdelava reklamnih letakov
  kefal

  Član

  .:Izdelava reklamnih letakov:. 11/11/2003, ob 16:53

  Mene zanima sledeče: Koliko pride izdelava reklamnih letakov recimo za A4 format s tremi barvami oz, kaksne so sploh dimenzije letakov ponavadi - bilo bi pa za promocijo spletne strani...

  EMET

  Član

  .::. 11/11/2003, ob 17:18

  car omio ...

  cajti forsiranih oblik in mer so mimo ... zdaj se ti lahko sprdne v kateremkoli formatu in obliki narediti letak (flyer), je pa res, da bo od tega odvisna tudi cena.

  Tiskarji namreč imajo svoje fomrate papirja, na katerega tiskajo in potem je odvisno od tvojega formata kako ga bo postavil in ob tem imel XYZ škarta (razrez).

  Ker torej sklepam, da jih delaš sam, se ti najrpej splača iti do tiskarja, ki je poceni in ni zatežen kar se PC-priprave tiče in se potem sglihaš z njim za ceno, format, "dodatno obdelavo", kot tudi kaj so njegove zahteve in priporočila, ... that"s it !!
  Emet is the truth ...
  kuraz

  Član

  .::. 12/11/2003, ob 09:48

  V ljubljani je ena od ferm k se s tem ukvarja. BiroGrafika

  Pride pa mislm da 50 x po 60cmX42cm okol 48K; ampak raj poklic pa vprasi, ker sem ze pozabu...

  EMET

  Član

  .::. 12/11/2003, ob 10:12

  kot sem rekel X, najbolje, da se pomeniš s tiskarjem od A do Ž ... ko pa boš par takih stvari že naredil, boš pa kar sam vse porihtal ...

  formati za "letake" naj sicer ne bi bili večji od A5, če pa se zgeduješ po Ambasadi, pol pa ...
  Emet is the truth ...
  segi

  Administrator

  .::. 12/11/2003, ob 13:00

  Hja jaz ti lahko letake zrihtal zeelooo poceni.

  Flasher ima menda še tisti mail z ceno, ampak če se ne motim stane letak (flayer) za 500 kosov 35 SIT brez izdelave filma in cene oblikovanja.
  Torej je tole OKOLI 23k sit. Letaki so pa ponavadi iz debelejšega papirja, vendar njihova velikost ni A4 pač pa je 300x100 mm. Tukaj gre predvsem za privlačno obliko in po mojem mnenju je A4 preveč. Verjetno nisem omenil, da gre za obojestranski tisk.
  Življenje je prostitutka... Praktično je biti prva stranka in ne skrbeti za spolno prenosljive bolezni, ki te lahko doletijo.
  Toda, ko ostaneš brez penisa začneš resnično živeti!
  combe

  Član

  .::. 13/11/2003, ob 22:22

  howdy

  se opravicujem sem si mogu jit dal lece ven.

  glej, format oblika flyerja ni standardizirana. ti oblikujes in tu imas toliko svobode kot ti je dovoljuje narocnik, finance in tiskarska pola

  vedno izhajaj iz nekega vecjega formata B1, B2, B3. na te formate tiskarji tiskajo na veliko

  glede na format tiska potem delas variante recimo 210x99 (amerikanka oz 1/3 A4), A6, A5,...

  lezece ali pokonci, odlocitev je tvoja

  barve
  tri barvni tisk bo cenejsi od stiribarvnega samo zaradi enega separata manj (CMYK - separacija barvne reprodukcije, barvnega tiska po nekem standardu glede na geografsko lokacijo,... bla bla, CMYK-stirje filmi, ki jih tiskar zmontira na tiskarske plosce itd itd) tu prihranis recimo na A3 filmu 1500 SIT +-200-300 SIT ne vem. V glavnem pa imajo tiskarji 2- ali 4- barvne stroje. Nekateri tudi vec ampak unim dol visi za flyerje razen ce niso za srecanje bush-putin. Bistvena postavka tiskarju so stevilo tiskarskih plosc in s tem barv. Ce ima 2 ali 4 barvno masino pomeni da masina naenkrat izpljune 2 ali 4 barvno potiskan papir. Tiskarju pa je spet vseeno al je tvoj projekt 1 ali 2 barvi. Ali 3 ali 4. Itak gre v enem subu ven. Njegova razlika je strosek dodatne tiskarske plate in dodatne pol kile barve.

  Podobno je pri papirju. tu gre cena velikokrat na kile, pri posebnih zadevah na pole. Hitrosti tiska so pri nekaterih strojih (dobrih strojih) lahko tudi 10.000 ali vec pol na uro. To je recimo 166 pol na minuto. Ce tiskar pusti masino laufat 1 minuto delj je jasno koliko pol bo viska. no in ce imas flyerje zmontirane na te nesrecne pole in pride na eno polo 10, 20 letakov jih v eni minuti prpali iz masine kar neverjetnih 1660 oziroma 3320.

  Bemtisveca.

  Ce si imel v mislih posebne barve. Pantone, HKS, RAL..... v glavnem 3-barvni tisk s spot barvami in ti je to eden prvih resnih projektov ne se s tem spilat ce tocno ne ves kaj bo prilezlo ven. Ce imas za seboj dober repro ki ti bo naredil filme in vedo kaj delajo potem se da to brez problema, vendar lahko velikokrat dozivis presenecenje, ker se s klasicnim tiskom, proofanjem, matchprinti ipd kontrolami spot barv ne da posnemati.

  No zdej ze bluzim in sem iz enostavnega vprasanja naredil bavbav.

  Najbolje, da si vzames dan ali dva in gres na strokovno ekskurzijo do tiskarja ali dveh in jih povprasas o zadevah. Pol ko bos tehnologijo spoznal z razdalje nekaj metrov ti bo lazje.

  do nadaljnega...

  kiss it goodbye billy, kiss it goodbye
  vcasih bi blo boljs gledat peep show koT pa vnasat korekture....
  EMET

  Član

  .::. 13/11/2003, ob 23:07

  :D uaaa ... tale je pa bila kot raketa iz B.N-Ladnove buže :D

  :gor:
  Emet is the truth ...
  kefal

  Član

  .::. 16/11/2003, ob 08:42

  Kot kaže mi ne preostane drugega, kot da osebno stopim do tiskarne in se pozanimam kako in kaj, sicer pa segi-s tabo morm se kaksno rect, ker vem da mas kr dost vez v tej smeri...

  Forum> DTP> Izdelava reklamnih letakov
   

  Skok na: