Registriraj se
Artservis1

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Ali se to da narediti v HTMLu?
    TheThing

    Član

    .:Ali se to da narediti v HTMLu?:. 21/09/2003, ob 10:35

    Jast bi rad ko grem na page (www.dig-a.tk) imam frame, pol pa ko bi sel na foum, hocem da bi se page reloadal brez framov in sol na forum, v istem windowu.
    http://www.dig-a.tk
    EMET

    Član

    .::. 21/09/2003, ob 15:26

    Ojla ...
    Če se spoznaš na html, bi ti morala spodnja koda nekaj povedati ... "Storitev" .tk namreč vse strani pri njih ŽE daje v frejme ...
    Temu se na strežniku reče gostovanje Frame forwarding hosting.
    Sicer obstajajo skripte za "razbijanje frejmov", ne vem pa kako se na njih odzove TK.

    <frameset rows="*,1" framespacing="0" border="0" frameborder="NO">
    <frame src="http://www.betaconnect.com/digital-art/" name="dot_tk_frame_content" scrolling="auto" noresize>
    </frameset>
    <noframes>
    Emet is the truth ...
    TheThing

    Član

    .::. 21/09/2003, ob 16:56

    Ni tezava z .tk, moj site je z frami ampak na forumu ne sme biti framov.
    http://www.dig-a.tk
    [BISI]

    Administrator

    .::. 21/09/2003, ob 18:21

    Ce prav razumem, bi rad "zaprl" vse okvirje, oziroma odprl forum cez celotno spletno stran in ne le v enem okvirju, ki je po moznosti omejen. :)

    Mislim, da obstajajo stirje tipi targeta:

    • TARGET="_blank"

    • TARGET="_self"

    • TARGET="_parent"

    • TARGET="_top"



    _blank odpre povezavo vedno v novem oknu.
    _self odpre povezavo v istem oknu, vendar v okvirju, v katerem se nahaja povezava
    _parent odpre povezavo v glavnem okvirju frameseta.
    _top odpre povezavo nad vsemi okvirji v trenutnem oknu => to torej potrebujes.

    Primer:













    Koda:

    <a href="/forum/" target="_top">moj forum</a>



    lp
    Life is a workaround...a bad one.
    TheThing

    Član

    .::. 21/09/2003, ob 19:54

    ok thnx. wem da so bile vse te opcije v dreamwevaeru MX 2004, a nikoli nisem dobro vedu kaj Dela _parent in _top.
    http://www.dig-a.tk
    [BISI]

    Administrator

    .::. 21/09/2003, ob 21:12

    Em, malo sem se zmotil oziroma pomanjkljivo napisal. Obstajajo stirje vnaprej doloceni "target-i". Lahko jih namrec tudi sam dolocas (na primer imas okvir "meni" in das pod target="meni" na primer)...

    No, zdaj ves. :gor:
    Ce bos imel kaj vec casa, se spusti v detajle html-ja, ki je napram drugim programerskim jezikom res enostaven. To pa predvsem zaradi tega, da se bos bolje znasel pri izdelovanju strani. Nasvet za prihodnost. ;]
    Life is a workaround...a bad one.
    TheThing

    Član

    .::. 22/09/2003, ob 12:29

    Se sreca da poznam web designerja is Nove Zelandije.
    http://www.dig-a.tk
    Forum> programje & tehnika> Ali se to da narediti v HTMLu?
     

    Skok na: