Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Obrobe
    Cycler

    Član

    .:Obrobe:. 19/06/2003, ob 18:43

    Hy.
    Mene zanima če mi lahk kdo razloži kako naredit takšne obrobe okrog slike kot so recimo na siol-ovi index strani.
    Slika ki ima črne obrobe. Kako lahko naredim to.


    Have a nice day
    "Take the Cake be Fake"
    Xplicit

    Član

    .::. 20/06/2003, ob 09:49

    dej mal bl razlozi kaj te zanima

    a bi rad sam da je okol slikce recimo 1 pixel debela obroba crne barve?
    a to rabs sam za eno slikco, al delas web stran pa da bi gor uploadu slike pa da bi se avtomaticno nardila obroba, ...?
    ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2400+ TbredB, 2x512 DDR333, ATI R9500PRO, IBM 40G & WD 80G
    All this and more in BLACK Chieftec CS601(DX-01)
    ZZigc

    Član

    .::. 20/06/2003, ob 11:33

    Če potrebuješ za obrobe fotk na celotni strani, si poglej tole temo.

    Sicer ni čist direktno vse povedano, a z lahkoto boš razbral, za kaj gre, če pa ne, pa vprašaj.
    I go to sleep and I keep on dreaming
    _rainbow_

    Član

    .::. 20/06/2003, ob 14:54

    css:














    Koda:


    .slika {
    border: 1px solid
    #000000;
    }



    Potem pa za tisto sliko, za katero želiš da ima obrobo, narediš takole:














    Koda:


    <img src="ime_slike.jpg" class="slika">



    Recimo...
    hribar.info
    Cycler

    Član

    .:Xplicit:. 21/06/2003, ob 20:35

    Xplicit oboje me zanima. Delam si celotno stran pa bi želel imet enako kot je recimo na siolovi strani. A mi lahk razložiš oboje?

    Have a nice day

    "Take the Cake be Fake"
    Xplicit

    Član

    .::. 22/06/2003, ob 09:28

    ce hoces dodat okvir samo eni sliki je veliko nacinov da to nardis:

    -lahko sliko importiras v illustratorja/corela in ji tam dolocis okvir
    -lahko sliko odpres v photoshopu/photo paintu/... in tam "dorises" okvir
    -...

    da ti pa na page-u nardi avtomaticno okvir je pa ze rainbow napisu kako to gre

    Sporočilo je spremenil/a Xplicit [ 22.6.2003 ob 11:29 ]

    ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2400+ TbredB, 2x512 DDR333, ATI R9500PRO, IBM 40G & WD 80G
    All this and more in BLACK Chieftec CS601(DX-01)
    Cycler

    Član

    .::. 22/06/2003, ob 10:01

    Vse lepo in prav sam zdaj pa mi še povejte kako naj v css naredim tole. Namreč s css še nisem doktor. Kam ti dve kodi prideta.
    Ker sem poskusil pa ne rata.

    Have a nice day

    "Take the Cake be Fake"
    Cycler

    Član

    .::. 22/06/2003, ob 10:07

    še nekaj:
    A se da v fotošopu kak avtomatsko nardit robove ker nisem tok natančen pa ne pride lepo.

    "Take the Cake be Fake"
    Xplicit

    Član

    .::. 22/06/2003, ob 12:55

    za photoshp glih nisem expert, sam bi ti predlagu uno varianto z corelom (illustratorjem)

    k v corelu (ce ga seveda imas) samo importiras sliko, jo izberes in nato desnokliknes na recimo crno barvo ob strani k mas paleto pa bi ti mogu narest obrobo, pol pa lahko se dolocs debelino obrobe tm k mas properties od objektov. naot pa vse se exportiras in to je to

    za photoshop ti pa predlagam da odpres en nov project k je za recimo 2 pixla sirsi in visji od slike (nardis crno ozadje), ter nato importiras notr sliko in jo das v center, tko mas okoli slike en crn rob. sej pomojm je ksn lazji nacin, sam ucasih je treba tud mal improvizirat ce neznas vsega ;)
    ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2400+ TbredB, 2x512 DDR333, ATI R9500PRO, IBM 40G & WD 80G
    All this and more in BLACK Chieftec CS601(DX-01)
    _rainbow_

    Član

    .::. 22/06/2003, ob 17:19














    Koda:


    <html>
    <head>
    <title>Obroba slike</title>
    <style type="text/css">
    <!--
    .slika {
    border: 1px solid #000000;
    }
    -->
    </style>
    </head>
    <body>
    <img src="ime_slike.jpg" class="slika">
    </body>
    </html>



    Več o css.
    hribar.info
    EMET

    Član

    .::. 23/06/2003, ob 00:18

    Ali pa (če imaš le eno ali dve sliki):

    <IMG src="pot do slike pač" style="border: 1px solid #336699">

    namesto SOLID probaj še OUTSET, INSET, GROOVE, DASHED ... boš bl zadovoljen ... :D
    Emet is the truth ...
    Gross

    Član

    .::. 23/06/2003, ob 08:23

    Najhitreje v Photoshopu:
    - ctrl+a
    - desni klik -> stroke
    - določiš barvo, širino, način
    - OK
    - finished

    V Corelu še nisem opazil, da bi sliki lahko dodal obrobo. :|

    Tudi:

    za več informacij obiščite www.3Delavnica.com
    Cycler

    Član

    .::. 23/06/2003, ob 09:48

    Ja tako kot sem že nekje prebral:

    VSAK DAN NEKAJ NOVEGA NA PIKSLARJU

    "Take the Cake be Fake"
    Xplicit

    Član

    .::. 23/06/2003, ob 09:57

    ja zaje** sm, u corelu ne gre tko k sm opisu, sam se nekak da k mi je enkrat ze ratal v enajstki
    sam to sm delu ze kr neki cajta nazaj, tko da...
    ce se bom spomnu bom povedu kako gre
    ASUS A7N8X Deluxe, AMD 2400+ TbredB, 2x512 DDR333, ATI R9500PRO, IBM 40G & WD 80G
    All this and more in BLACK Chieftec CS601(DX-01)
    Forum> programje & tehnika> Obrobe
     

    Skok na: