Registriraj se
Artservis1

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Hrosc nekaterih MS produktov :)
    [BISI]

    Administrator

    .:Hrosc nekaterih MS produktov :):. 03/05/2003, ob 01:23

    Po spletu se je ze zelo razsirila novica o najnovejsem hroscu priljubljenega brskalnika Internet Exploreja. Po slabi vrstici kode ga lahko namrec sesujete! Enako lahko storite se z Outlookom in Front Pagem ter ostalimi programi, ki uporabljajo datoteko shlwapi.dll. :!













    Koda:

    <input type crash>


    *namesto crash lahko vstavite poljubno besedo
    Opazka iz securityfocus foruma: Plain HTML is a dangerous language :)
    :D :D :D

    Zamenjajte brskalnik! Klik ;)

    jaz pa grem posiljat naokoli html e-maile. :es: :p
    Life is a workaround...a bad one.
    ZZigc

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 09:54

    Za katero različico pa to gre?

    Preizkusil sem namreč v IE6 z naloženimi najnovejšimi popravki in stvar čisto normalno deluje.
    I go to sleep and I keep on dreaming
    QWERTY

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 10:11














    Koda:

    <html>


    <form>
    <input type>
    </form>


    </html>



    Tole naj bi delovalo ... oz. nebi ... kakor gledaš ;)

    Ampak da bi šel zaradi take napače menjat brskalnik ?? Ja seveda ... :|
    File not found. Should I fake it? (Y/N)
    [BISI]

    Administrator

    .::. 03/05/2003, ob 11:46

    ZZigc: saj lahko naredimo test... Boste videli, zakaj nimamo omogocene html kode za "navadne" clane. :D
    Life is a workaround...a bad one.
    ZZigc

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 12:03

    Ok, pa dajmo :D

    Meni namreč še zmeraj vse deluje, tudi s QWERTY-jevo kodo :p
    I go to sleep and I keep on dreaming
    ahac

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 12:19

    probal.. in res se sesuje.. jipi..

    http://pods.lv/exploit/input.html

    sicer pa.. to res ni razlog za menjavo IE za drug browser..
    ampak je dovolj drugih boljših razlogov.. :):D



    Sporočilo je spremenil/a ahac [ 03.5.2003 ob 14:23 ]

    Sporočilo je spremenil/a ahac [ 03.5.2003 ob 14:23 ]

    :)
    ZZigc

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 13:06

    No, pa ga je tudi meni uspelo sesuti! Prej nisem dodal <html> tagov.

    Aha, vidim, da je tudi že link narejen...
    I go to sleep and I keep on dreaming
    QWERTY

    Član

    .:...:. 03/05/2003, ob 13:08

    Eh, pač ena napača IEja, ki se v bistvu sploh nebi pojavila če bi bil HTML dokument pravilen ... namreč če spraviš form in input v body tag bo zadeva funkcionirala ... oz. ne bo crknila ...

    Čudno pa da tebi ZZigc ne dela ... mogoče je fora ravno v tem da maš najnovejše popravke ... jaz jih namreč nimam :)

    Če pa bi tukajle vklopil HTML kodo pa (pomoje, nisem preverjal, ampak sodeč po zgoraj napisanem) bi zadeva prikazala samo input box ...
    File not found. Should I fake it? (Y/N)
    ahac

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 17:28














    Citat:

    če bi bil HTML dokument pravilen ... namreč če spraviš form in input v body tag bo zadeva funkcionirala ... oz. ne bo crknila ...



    crknit sploh ne bi smelo zaradi take male stvari .. :p
    :)
    QWERTY

    Član

    .:...:. 03/05/2003, ob 18:40

    To maš pa čisto res ...
    Čeprav pravijo da je strup v majhnih stekleničkah ... ;):D
    File not found. Should I fake it? (Y/N)
    [BISI]

    Administrator

    .::. 03/05/2003, ob 19:09

    Iz vec manjsih, pa nastane ena velika. ;)
    Life is a workaround...a bad one.
    EMET

    Član

    .::. 03/05/2003, ob 19:55

    ... MS IE ... :O
    Emet is the truth ...
    [BISI]

    Administrator

    .::. 25/08/2003, ob 19:26

    Upam, da pridno nadgrajujete svoj operacijski sistem (v primeru, da uporabljate Windowse), saj se lahko zadnji hrosc, ki omogoca tujcem, da vdrejo v vas racunalnik, uporabi tudi v primeru, da ne uporabljate Internet Explorerja za brskanje (integracija v sistem ima lahko pozitivne in negativne posledice :D). Oddeskajte cim prej na WindowsUpdate (z IE, drugace ne bo slo :D).

    Drugace pa je zanimiv podatek iz nemske strani Spiegel Online (eden najvecjih "rumenega tiska"). V raziskavo so vzeli log datoteko z 1,25 milijona zadetki. Od tega je imel Internet Explorer le se okoli 85% delez, brskalniki temeljeci na Mozilli pa kar 15%. Slednje dokazuje, da se brskalnik siri tudi med navadne uporabnike. :D
    Life is a workaround...a bad one.
    Stylee

    Član

    .::. 26/08/2003, ob 10:57

    ma bis... kaj se tolko spravljas na ms...

    ce bi bli ti tvoji open surce progy-ji tolko razsirjeni kot ms... bi tudi za njih se hitro najdlo buge in nacine za udirat v njih...

    sicer pa se vedno sam win 2000 ni nic manj stabilen oz. varen kot kateri koli unix linux itd. problem je zgolj v aplikacijah

    [BISI]

    Administrator

    .::. 26/08/2003, ob 11:17

    Saj zato pa opozarjam preko foruma, ker bi novice bile prevec napolnjene z opozorili... Ok, pa ne bom vec.
    Life is a workaround...a bad one.
    Stylee

    Član

    .::. 26/08/2003, ob 14:41

    ja ma slucajno linuxovih ali pa mozilinih bugov nikoli ne objavljas ;)

    Flasher

    Administrator

    .::. 26/08/2003, ob 14:59

    [BISI] ti samo objavljaj:) res pa je da je uporabnikov alternativnih OS dosti manj...posledično je na njih dosti manj udara in tudi manj zanimanja za njihove luknje s strani uporabnikov (številčno gledano seveda)

    če se pa najde kaka luknja v open source programju pa bi mene tud zanimalo, da ne bomo samo po winsih skakal:)
    http://www.flasher.si
    [BISI]

    Administrator

    .::. 26/08/2003, ob 15:04

    Stylee: Saj bi jih rade volje, ampak potem ljudem ze spet ne bi bilo prav...
    Life is a workaround...a bad one.
    Stylee

    Član

    .::. 26/08/2003, ob 15:47

    ma delaj kakor zelis :)

    dobro je sploh to da se ti da kaj pisat ;)

    sem pac malo vskocu ker se mi zdi kot da si praw zadovoljen ko se najde kaka luknjica pri ms produktih :)

    Stylee

    Član

    .::. 26/08/2003, ob 15:53

    ne smemo pozabit da ms je dal velik pomoci k napredku ki ga zdej obcutimo... ce nebi blo ms-a pomojem ti nebi nokoli cul za open surce... al pa bi pa bi ti vse skupaj zvenelo neinteresantno...

    ms pa je vspel dat nekak user frendly tej koriistni tehnologiji...
    je sicer naredil precej napak in slabih izdelkov v preteklosti... vendar danes lahko uzivamo stabilne in funkcionalne operaciske sisteme...

    Forum> programje & tehnika> Hrosc nekaterih MS produktov :)
     

    Skok na: