Registriraj se
cc

Izmenjava
 












  • Logo(1)
  • razlika v ceni ....(3)
  • Dreamweaver vrašanje(7)
  • Delo dobi...(1)
  • Iščemo arhitekturne projektante!(0)
  • Okus 51. beneškega bienala umetnosti (0)
  • Splet 2.0? (0)
  • Reason - Šola z razlogom 5. del (1)
  • Animiran metulj (0)
  • Reason - Šola z razlogom 4. del (0)
  • Taktike & praksa: Seminar novomedijske umetnosti (0)
  • Povabilo k sodelovanju na festivalu HAIP10 (0)
  • Apple iPad: odiseja v vesolju? (0)
  • Game Developers Conference San Francisco 2010 (0)
  • Google Chrome Beta za Mac in Linux ter razširitve (0)

  • Forum> programje & tehnika> Problem Text nad sliko
    SpaWn

    Član

    .:Problem Text nad sliko:. 30/04/2003, ob 17:07

    Imam eno sliko in nanjo bi rad postavu link, kako?
    Dosegu birad podobno zadevo ko se jo da nardit v wordu, tko da je slika pod textom. Toda če dam sliko za ozadje celice se potet ta na večji resoluciji podvoji, kajti rad bi tudi dosegu da sega stran od roba do roba neglede na resolucijo.



    ZZigc

    Član

    .::. 30/04/2003, ob 17:33

    S samo HTML kodo tega ne moreš doseči, razen na način, ki si ga opisal. Lahko pa v tabelo, ki bo raztegnjena čez celotno stran, dodaš novo, ki bo velika le toliko, kot slika, in ji določiš ozadje.

    Gre pa tudi z JavaScriptom...
    I go to sleep and I keep on dreaming
    EMET

    Član

    .::. 30/04/2003, ob 17:37

    Ne.
    Slika se kot podalaga celice ne bo spreminjala, če celici TD določiš WIDTH in HEIGHT.

    Stran od roba do roba se elegantno reši s % velikostjo:

    <TABLE WIDTH="100%"> tole bo ne glede na resolucijo vedno 100% čez cel ekran (če je seveda sploh kaj v tabeli).
    Če pa hočeš po še višini pa dodaj še HEIGHT="100%".

    Pa tejle quoti so navednice, ne kej drucga ... :D
    Emet is the truth ...
    ZZigc

    Član

    .::. 30/04/2003, ob 17:41

    Emet: tisti quote so vidni samo v predogledu ;) Sem se zadnjič že sam mučil z njimi ;]

    Aja, pa kaj naj bi bil tisti "ne?"
    I go to sleep and I keep on dreaming
    [BISI]

    Administrator

    .::. 30/04/2003, ob 19:39

    Ce smo cisto natancni, tudi atribut height ni vec podprt s strani konzorcija W3... Zatorej ti preostanejo CSSji.

    Evo, dva primera Spawn; prvi je navadni html in kaze, kako se slike razporedijo po celici, drugi je html+css (interni CSS), ki prikazuje samo eno sliko na sredini celice.

    1. primer
    2. primer

    (Ce te zanima, povej, pa bom se kaj vec napisal tukaj ali v obliki znalca.)

    lp

    Sporočilo je spremenil/a [BISI] [ 30.4.2003 ob 21:43 ]

    Life is a workaround...a bad one.
    EMET

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 00:02

    Sorry ZZ ... sem pisal istočasno s teboj, sam sem kasneje "pošlji"-al :D

    Tisti ne pa je bil namenjen podvojitvi velikosti slike 8)
    Emet is the truth ...
    EMET

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 00:03

    BTW, spawn2 je prazen (že vem zakaj!), kaj pa je na prvem ?? :D

    A ja ... Bisi se pa skoraj drži pravil validatorja :D , ampak:

    .table{background: rib_support_blk.gif; background-position: center center; background-repeat: no-repeat}

    se da napisati tudi:

    .table{background:#000000 url(rib_support_blk.gif) no-repeat center center}

    ... z enakim rezultatom(pardon, vidi se) :D

    Hm ... vedno sem rad kršil pravila, še posebej, če to ni nikomur škodovalo ;)

    Aja ... pri spawn2 ti manjka barva:
    background: #000000 url(rib_support_blk.gif);

    ... al pa je MS IE blesav ... (Valda, da je) :D

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 01.5.2003 ob 02:21 ]

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 01.5.2003 ob 02:22 ]

    Emet is the truth ...
    [BISI]

    Administrator

    .::. 01/05/2003, ob 00:26

    Ups, sem malo popravil kodo. Sedaj deluje tudi v IEju (prej je samo v Mozilli :D).

    mimogrede, barva ne manjka, ce smo ze pri tem (sem izbral sedaj boljsi atrbibut)... :D

    lp

    Sporočilo je spremenil/a [BISI] [ 01.5.2003 ob 02:27 ]

    Sporočilo je spremenil/a [BISI] [ 01.5.2003 ob 02:33 ]

    Life is a workaround...a bad one.
    EMET

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 00:32

    ooo dobro jutro Bisi !!

    BTW barvo je meni zahteval prav css validator :D :D

    aja image je manjkal ... matr ga komplicirajo tejle brskalnikostvarjalci :O

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 01.5.2003 ob 02:35 ]

    Emet is the truth ...
    [BISI]

    Administrator

    .::. 01/05/2003, ob 00:35

    ja, samo zdaj sem zamenjal z background-image... ne vem, zakaj zeprej nisem... Sicer pa je mogoce po eni strani dobro, da definiras bacground in dodas barvo ozadja - tako se v primeru pocasnega nalaganja ali nedosegljivosti slike, nalozi barva ozadja.

    hmnja. :)
    Life is a workaround...a bad one.
    EMET

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 00:44

    Ja to sem tudi jaz razmišljal zakaj je VALID zahteval tko. Mislim, da čim uporabiš navedbo enega atributa, jih moraš pol vse :O
    Sicer pa je ta VALID malce smotana stvarca (po moje) :D

    VIDI OVO !!!

    CSS so v redu HTML pa ne ... ala jim vera !!!

    PA TOLE ??

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 01.5.2003 ob 02:55 ]

    Emet is the truth ...
    EMET

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 00:47

    GLEJ, gčlej, ka sem našo !

    2000-03-27 Microsoft shipped Internet Explorer 5 for the Macintosh. It apparently supports full CSS1, the first browser to do so. :D

    Bisi !! Še ena zanimiva zate !!
    KLE

    Sporočilo je spremenil/a EMET [ 01.5.2003 ob 03:01 ]

    Emet is the truth ...
    [BISI]

    Administrator

    .::. 01/05/2003, ob 01:00

    Jap, saj so ga analitiki ocenili kot najboljsi takratni brskalnik in sploh najboljsi IE na MACih kdajkoli...
    Life is a workaround...a bad one.
    SpaWn

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 11:19

    Najlepša hvala za pomoč. Uspelo mi je nardit.

    [BISI] Tsta dva linka ki si jih dau zhorej: 1. mi odpre prazno stran, 2. pa sliko u sredini in gor piše "Supporting Free Speech on the net"

    [BISI]

    Administrator

    .::. 01/05/2003, ob 17:40

    Joj pardon, pozabil sem spremeniti sliki ime... Popravljeno. :D

    V prvem primeru se slika ponavlja, v drugem pa je centrirana. Saj si spraseval po tem, kajne?
    Life is a workaround...a bad one.
    SpaWn

    Član

    .::. 01/05/2003, ob 18:59

    Ja zdej dala.
    Pru to sm hotu dosežt in mi je ratlo nardit tko kot je reku EMET.

    SpaWn

    Član

    .::. 02/05/2003, ob 13:44

    Zdej mam še en manjši problemček, bom kar tle napisu da nebom nove teme odpiru.

    v idexno stran sm vključu stran z glaco. Zdej semi dogaj ada je med glavo in vsebino v IEju tanka bela črta madtem ko je v mozilli ni.Rabi da bi blo v obeh brskljalnikih zadeva kot v mozilli.

    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/05/2003, ob 16:37

    Lahko prilepis kodo?
    Life is a workaround...a bad one.
    SpaWn

    Član

    .::. 02/05/2003, ob 19:10














    Koda:

    <c:import url="glava.jsp"/>


    JSP 8)
    Zadeva je takoj po <body>.
    Morem pa še pizkususit z include.

    [BISI]

    Administrator

    .::. 02/05/2003, ob 20:56

    Hehe, ma ti pokazi vsebino glava.jsp ali kaj pac imas. :D
    Life is a workaround...a bad one.
    Forum> programje & tehnika> Problem Text nad sliko
     

    Skok na: